Leesclub
28-01-07

Boekbespreking: De roep van de Sjofar geschreven door Francine Rivers.

Over de schrijfster:

Francine Rivers is geboren in 1947. In 1968 trouwde ze met Rick Rivers.
Ze hebben samen 2 zoons en een dochter en inmiddels 3 kleinkinderen. Ze groeide op in een christelijk gezin maar leerde God pas echt kennen nadat ze met man en kinderen verhuisde naar Californïe. Ze kwamen daar terecht in een levendige bijbelvaste kerk.
Francine Rivers begon haar carrière met het schrijven van “gewone “romans. Maar toen ze tot geloof kwam wilde ze dit ook uitdragen naar haar lezers toe. In 1993 verscheen haar eerste christelijke roman: Bevrijdende liefde.
Later heeft ze dit boek wat aangepast toen ze steeds meer christelijke lezers kreeg.
In 1997 is ze opgenomen in de “Hall of Fame” van de roman schrijvers van Amerika. (RWA). Ze heeft voor haar boeken verschillende prijzen gewonnen, variërend van “Golden Medallions”tot en met “Silver Pens”. Ze heeft een heleboel boeken op haar naam staan. O.A. Leota’s tuin, een kind van verzoening, en nog veel meer.

Het boek: De Roep van de sjofar:

Dit boek gaat over een heel kleine gemeente in Centerville die nog maar nauwelijks kans heeft om te blijven bestaan. De gemeente is klein en de mensen zijn oud. Ze brengen op advies van decaan Wittier van het Midwest Christian College een beroep uit op ds. Paul Hudson. Deze werkt nu als hulpprediker in Mountain High Church. Hij is zeer vereerd dat hij dit beroep krijgt en eigen gemeente zo werkelijkheid wordt .Hij besluit dit beroep aan te nemen. Hij vertrekt met zijn vrouw Eunice en zoontje Tim naar Centerville .Hij begint vol enthousiasme aan zijn taak. Hij zal deze gemeente groot maken. Zijn vader is ook dominee maar van een megakerk. Dat is zijn grote voorbeeld .Hij wil zo graag dat zijn vader trots op hem is. Al snel weet hij mensen naar zijn kleine kerkje te krijgen. Zijn preken spreken de mensen welaan. Met het groeien van de gemeente wordt het budget ook steeds groter. Al gauw komen er plannen om de kerk te verbouwen. De architect die dit plan ontwerpt is ook door Paul’s preken getroffen. Hij komt ook op de bijbelstudie. Paul krijgt wel problemen met de oude gemeenteleden. De een na de ander haakt af. Zelf Samuel Mason, die het eerste contact met Paul Hudson had kan op het laatst niet meer met hem samen werken. Paul verliest uit het oog waarvoor hij alles doet. Is het wel ter eer van God? Zelfs zijn vrouw en zoon begrijpen hem later niet meer .Steeds meer en machtige mensen worden lid. De kerk krijgt zelfs een nieuwe naam: Valley New Live Center. Hoort Paul nog wel de roep van de sjofar: de stem van God? De sjofar is een trompet, een ramshoorn. Deze werd in het oude testament gebruikt om iets mee te delen, ook nu nog wordt het gebruikt door de joden tijdens de Grote verzoendag (Jom Kippoer)

Wij hebben als leeskring van Hoogkerk dit boek met plezier gelezen. We hebben ons zo ingeleefd in dit boek dat we soms verontwaardigd waren over wat er allemaal gebeurde. Ik kan er nog wel meer van vertellen maar ik zou zeggen, lees het zelf. Het is echt de moeite waard.